Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Rødgrød med fløde

Sig navnet: "Rødgrød med fløde" – hvor mange gange er en udlænding ikke blevet udsat for denne drilske sætning med ø'er og bløde d'er.

 

Rødgrød er sol og sommer og måske drømmen om mormors kolonihavehus, men desserten er dog ikke mere end ca. 100 år gammel. Den kom ind i de danske husholdninger, da vi begyndte at fremstille vores eget sukker af sukkerroer. Bærrene var i haven, og sukkeret var billigt – dengang.

Annonce

Her serverer vi sommerens bedste dessert og en ærkedansk nationalret.
Rødgrød med fløde
(4-5 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
1 stang vanilje
250 g jordbær
350 g hindbær
ca. 150 g sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær de skyllede rabarberstilke i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelen af solbærrene. Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. Si det.
  2. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  3. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  4. Udrør kartoffelmel i lidt koldt vand eller saft. Rør det i den koghede grød, mens der røres. Lad ikke grøden koge, efter jævningen er tilsat, så bliver grøden lang i konsistensen.
  5. Kom grøden i en serveringsskål og drys med sukker, så trækker den ikke skind.
Tips!
Grøden kan drysses med 25 g smuttede, flækkede mandler, når den er hældt i serveringsskålen. w Kirsebær giver en god smag i rødgrøden.

Erstat dem evt. med ribs eller kom f.eks. 125 g udstenede kirsebær i sammen med jordbærrene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri