Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Sandwichen

Navnet „sandwich" skyldes formentlig den engelske John Montagu, som var den 4. Jarl af Sandwich. Han levede fra 1718 til 1762, og det fortælles, at han var en spillefugl, der ikke havde tid til at gå fra spillebordet for at spise. Derfor bad han tjeneren om at bringe ham skiver af kød mellem to brødskiver, fordi det var mad, der kunne spises med én hånd, så han ikke behøvede at lægge kortene fra sig.

 

Andre historier fortæller, at jarlen havde forpligtet sig med arbejde inden for både politik, flåden og kulturlivet og derfor arbejdede meget. Så imellem de mange opgaver har han måske også nydt en sandwich. Dengang serveringen fik navnet „sandwich", var det mad, man fik, når man drak og spillede om natten. Derfra spredte sandwichen sig til at være natmad i de finere kredse, og først senere blev den en folkelig spise.

Annonce

 

Under industrialiseringen i England skulle arbejderne have praktisk mad med på arbejde, og her blev sandwichen udbredt. Efterhånden blev sandwichen mad til picnic og mad på farten, og den rykkede også over Atlanten og blev meget populær i USA. Her har man i dag en rig sandwich-kultur med varme sandwicher. Men de er så store, at de ikke ville kunne spises med én hånd ved jarlens spillebord.

Småretter og tilbehørSandwich og wraps
Klassiske sandwich må gerne smøres aftenen før. Det giver tid til at lægge dem i pres, så de kan spises med fingrene – ligesom jarlen af Sandwich gjorde.
Sandwich
Sandwich med røget filet og flødeost
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
(4 sandwich-trekanter)
4 skiver sandwichbrød
evt. 1 fed hvidløg (knust)
Sandwich med roastbeef
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnede
(4 sandwich-trekanter)
4 skiver sandwichbrød
8 skiver roastbeef
Agurkesandwich med sennepssmør
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: mindst 1 time, gerne flere timer
Ikke fryse-egnede
(4 sandwich-trekanter)
4 skiver sandwichbrød
16 skiver agurk
Sådan gør du:
  1. Sandwich med røget filet og flødeost
    Smør alle brødskiverne med flødeost, evt. rørt med hvidløg. Krydr med peber.

    Fordel salatbladene på to af brødskiverne og læg kødet ovenpå. Læg de to andre brødskiver ovenpå og klem sammen.

    Skær over til trekanter.

    Sæt dem i køleskabet, til de skal spises – gerne frisklavet, så salaten er sprød.
  2. Sandwich med roastbeef
    Smør brødskiverne med pickles og drys med karse. Læg kødet på to af brødskiverne. Læg de to andre brødskiver ovenpå og klem sammen.

    Skær over til trekanter.

    Læg evt. i pres og sæt i køleskabet.
  3. Agurkesandwich med sennepssmør
    Rør smørret med sennepspulver. Smør alle brødskiverne. Fordel agurkeskiverne på to af brødskiverne. Krydr med salt og peber. Læg de to andre brødskiver ovenpå og klem sammen.

    Skær over til trekanter.

    Læg evt. i pres og sæt de færdige sandwich i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri