Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Smørkage

Denne gode danske klassiker kaldes også Dagmartærte og kan bages med wienerbrødsdej eller en fin gærdej. Jeg foretrækker gærdej, som både er det nemmeste og knap så fedt. Alligevel indeholder den færdige kage det meste af en pakke smør, så den lever helt op til sit navn: smørkage.

Annonce

Bagværk
Smørkage
(1 kage til ca. 8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Dej:
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
1 spsk sukker
¼ tsk salt
ca. 350 g hvedemel
100 g rosiner
Creme:
3 spsk sukker
2½ dl mælk
Remonce:
100 g farin
Pensling:
1 æg
Glasur:
100 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og smør og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er blank og smidig. Lad dejen hæve tildækket 30 min. på køkkenbordet.
  2. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret. Pisk æg eller æggeblommer sammen med sukker med vanilje, majsstivelse og mælk i en lille gryde. Pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet, og cremen tykner. Hæld cremen i en skål og drys overfladen med sukker. Rør remoncen sammen.
  3. Del dejen i 2 stykker – ca. 1/3 og 2/3. Rul den mindste portion ud til en cirkel og læg den i bunden af en smurt springform (22-24 cm). Smør den med remonce og creme og drys med lidt rosiner.

    Rul resten af dejen ud til en plade (20x30 cm). Smør remonce på dejen og derefter vaniljecreme. Drys med rosiner og rul sammen som en roulade. Skær rouladen i 7-8 lige store stykker og stil dem i formen med skærefladen opad. Lad kagen hæve tildækket ½ times tid.
  4. Varm ovnen op til 200 grader varmluft eller 220 grader alm. ovnvarme.
    Pensl kagen med sammenpisket æg og bag den midt i ovnen i 20 min. Læg et stykke stanniol løst over kagen og bag den yderligere ca. 20 min.

    Åbn formen og sæt kagen til afkøling på en rist.

    Når kagen skal serveres, røres en glasur af sigtet flormelis og kogende vand. Dryp den over kagen med en ske.
Tips!
Du kan erstatte remoncen med groftrevet marcipan og rosinerne med andre tørrede frugter og/eller nødder.

Du kan også lave portions-smørkager: udstik den første portion udrullede dej til 12 cirkler og læg dem i en smurt muffinform med 12 huller. Skær dejrouladen ud i 12 skiver og stil dem i muffinhullerne. Fortsæt som i opskriften med en bagetid på ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge