Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Stegt flæsk med persillesovs

Der er skrevet historier og sange om retten. Der er oprettet foreninger og klubber til dens pris – kort sagt, stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker.

 

Æbleflæsk:

Steg flæskeskiverne på panden. Tag dem af og kom 1 kg skrællede æblebåde (f.eks. belle de boskoop) på panden. Lad æblerne mørne i fedtstoffet. Hvis æblerne er meget syrlige, kan der tilsættes lidt sukker. Kom æblerne på flæskeskiverne før servering.

 

SE OGSÅ: Æbleflæsk med selleri og timian på ALTfordamerne.dk

Annonce

Kød
Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker.
Stegt flæsk med persillesovs
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Persillesovs:
25 g smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
Sådan gør du:
  1. Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider. Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
  2. Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.
  3. Persillesovs:
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
  4. Løgsovs:
    Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.
Tips!
Flæsk, der ”fylder”, som er en ældre tilberedning, er flæskeskiver, som paneres i æg og rasp, inden de steges på panden.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge