Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Waldorfsalat

Waldorfsalaten blev opfundet mellem 1893 og 1896 på Hotel Waldorf på Manhattan i New York – forløberen til Hotel Waldorf-Astoria, der åbnede i 1897. Direktøren på hotellet var dengang Oscar Tschirky, der udviklede og inspirerede til mange nye opskrifter og signaturretter til stedet.

 

I 1896 kom opskriften på Waldorfsalat i en kogebog af "Oscar af Waldorf". Den oprindelige opskrift var uden valnødder, der først blev tilføjet salaten i 1920'erne. Andre ingredienser som kylling, tørrede frugter og grapefrugt bliver af og til tilsat.

 

Der er også moderne udgaver af salaten med cremefraichedressing eller mager dressing lavet af yoghurt, ligesom selleri kan udskiftes med blomkål, og salaten kan smages til med appelsin- eller citronskal.

Annonce

 

Salaten bliver ofte anrettet på en bund af friske salatblade og serveres som forret eller et let måltid. I Danmark er salaten kendt tilbehør til vildtretter, og ofte er mayonnaisen blandet med flødeskum. Herhjemme kan sellerien også være små kogte stykker af knoldselleri i stedet for bladselleri.

Småretter og tilbehør
Waldorfsalat er oprindeligt en amerikansk salat lavet med frisk æble, selleri, vindruer og mayonnaise. En frisk og lækker servering.
Sådan gør du:
  1. Skyl æblerne, halvér dem, fjern stilk, blomst og kernehus og skær æblerne i små stykker.
  2. Snit bladsellerien meget fint og halvér druerne (fjern evt. sten).
  3. Æble, bladeselleri og druer blandes sammen med valnødder og mayonnaise. Smag til med salt og lidt sukker.
  4. Pynt salaten med valnøddekerner og bladselleriblade.
Tips!
Halvdelen af mayonnaisen kan erstattes med flødeskum eller cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge