Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: 3 slags skønne nøddekager

Disse skønne nøddekager er lidt konfektagtige i konsistensen og meget lækre som f.eks. lidt sødt til aftenkaffen. Samme dej kan også bruges til muffins, minimuffins eller nøddetærter.

Annonce

Dejen kan let røres sammen i en foodprocessor. Begynd med nødderne, som hakkes. Tilsæt marcipan og sukker og kør det jævnt. Tilsæt smør, citrusskal og mel og kør det jævnt. Tilsæt æggene ét ad gangen, og dejen er klar.
Hasselnøddekager
1 kage = ca. 16 skiver/12 muffins/4-6 nøddetærter
Nøddekage: Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
100 g marcipan
100 g sukker
3 æg
150 g finthakkede hasselnødder
Pynt: flormelis eller mørk chokolade
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Riv marcipanen groft og rør den sammen med sukker, smør og citron- eller appelsinskal. Rør æggene i ét ad gangen og rør mel og hasselnødder i.
  2. Fyld dejen i en smurt sandkageform og bag kagen midt i ovnen i 25-30 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  3. Muffins:
    Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem ca. 25 min. Pynt evt. med sigtet flormelis eller smeltet mørk chokolade.
  4. Nøddetærter:
    Køb en rulle tærtedej og beklæd 4-6 portionstærteforme med dej. Forbag dem 10 min.
  5. Tilbered hasselnøddedejen som beskrevet og tilsæt 3-4 spsk fløde. Fordel dejen i de forbagte tærtebunde og bag tærterne ca. 25 min ved 180 grader.
  6. Pynt med sigtet flormelis eller smeltet mørk chokolade.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri