Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Appelsin- og grapefrugttærte

En skøn tærte, der helt sikkert vil vække begejstring. Tærten består af en sprød mandelbund med mørk chokolade, dækket af et tykt lag creme og pyntet med friske citrusfrugter. Uhm!

Annonce

Bagværk
En sprød mandelbund kombineret med fyldig, mørk chokolade, creme og syrlige citrusfrugter - mums!
Appelsin- og grapefrugttærte
1 tærte, ca. 8 personer
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time og 20 min.
Bagetid: 20 min.
Tærtedej:
125 g mandler
125 g mel
2 spsk. sukker
1 knsp. salt
125 g smør
2 spsk. vand
evt. 75 g mørk chokolade
Creme:
ca. 2 dl piskefløde
2 æg
125 g sukker
2 spsk. majsstivelse
50 g smør
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Hak mandlerne fint i en foodprocessor, og kør mel, sukker, salt og koldt smør i. Saml hurtigt dejen med iskoldt vand.
  2. Pak dejen ind, og sæt den i køleskabet i 1 times tid.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik bunden med en gaffel, og sæt den i fryseren i 20 min.
  4. Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
  5. Tag tærtebunden ud af ovnen, og drys evt. hakket chokolade over, mens bunden endnu er varm. Lad chokoladen smelte i et par min., og smør det ud med en gummiskraber eller bagsiden af en ske. Lad chokoladen stivne.
  6. Creme: Riv skallen af en grapefrugt og en appelsin fint. Pres saften af frugterne, og mål den. Tilsæt fløde, så der i alt er 3½ dl væske.
  7. Pisk citrusskaller, æg og væske sammen i en gryde, og pisk sukker og majsstivelse i. Pisk cremen over middelvarme, til den akkurat når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og pisk koldt smør i.
  8. Hæld cremen i tærtebunden, og lad den stivne.
  9. Pynt: Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugterne og appelsinerne, og skær dem i skiver – eller skær frugtbådene ud mellem hinderne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og læg frugten på tærten. Pynt evt. med citronmelisse.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge