Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Blåbærroulade med citroncreme

Den smukke roulade er fyldt med kraftig blåbærkompot og luftig citroncreme. Du kan også bruge opskriften til en pragtfuld lagkage.

 

PRØV OGSÅ: Markus Grigos mørke roulade

 

 

 

Annonce

Bagværk
Skøn roulade fyldt med kraftig blåbærkompot og luftig citroncreme
Blåbærroulade med citroncreme
1 stor roulade, 8-12 personer
Arbejdstid: 1 time
Køletid: 2 timer
Koge-/bagetid: 15 min.
Blåbærfyld:
100 g sukker
2 spsk. majsstivelse
Citroncreme:
100 g sukker
Rouladebund:
125 g sukker
¼ tsk. salt
100 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
100 g blåbær
Sådan gør du:
  1. Blåbærfyld: Vask citronen, riv skallen fint (gem den til cremen), og pres saften. Skyl og tør blåbærrene. Bland bærrene i en gryde med sukker, majsstivelse og 2 spsk. citronsaft. Kog det igennem under omrøring i 3-5 min. Hæld det i en skål til afkøling.
  2. Citroncreme: Pisk æggehvider og sukker i en skål over et næsten kogende vandbad, til blandingen er varm, og sukkeret ikke knaser. Sæt skålen i et koldt vandbad, og pisk, til massen bliver en tyk og blank marengs. Pisk smørret i lidt ad gangen. Pisk fintrevet citronskal i cremen, og smag til med lidt citronsaft. Sæt cremen i køleskabet i 1 time.
  3. Rouladebund: Pisk æg, sukker og salt til en tyk og luftig creme i 5-8 min. med en håndmikser. Pisk vaniljesukker i cremen.
  4. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
  5. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag den midt i ovnen ved 220 grader i 8-10 min.
  6. Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og læg straks et meget fugtigt (næsten vådt) viskestykke over.
  7. Træk det øverste bagepapir af den afkølede rouladebund, og smør den med blåbærfyld og ca. ¾ af citroncremen. Rul sammen vha. bagepapiret, og sæt rouladen og resten af cremen i køleskabet i mindst 1 time.
  8. Flyt rouladen over på et fad, og pynt med det sidste citroncreme (i sprøjtepose), friske blåbær og citronmelisse .
Tips!
Du kan også bage kagen rouladen som en pragtfuld lagkage. Bag dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) i ca. 45 min. ved 180 grader. Afkøl kagen, del den i 3 bunde, og læg dem sammen med blåbærkompot og citroncreme. Pynt overfladen med det sidste creme, friske bær og citronmelisse.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge