Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Brownie med fudge

Annonce

Bagværk
Den enkle brownie fungerer i denne opskrift som bund. På toppen er blød karamelfudge med ristede cashewnødder, så der er lidt at tygge på.
Brownie med fudge
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 30 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Hviletid: mindst 1 time
125 g smør
2 æg
Drys:
Fudge (blød karamel):
175 g sukker
Sådan gør du:
  1. Brownie: Hak halvdelen af ­chokoladen. Smelt den anden halvdel af chokoladen med smør i en skål over vandbad.
  2. Pisk æg og farin ­skummende med en håndmikser. Drys mel igennem en si i æggeblandingen, og vend det sammen med en dej-skraber. Rør gradvist den smeltede chokoladeblanding i og derefter den hakkede chokolade.
  3. Beklæd en bageform (25x15 eller 20x20 cm) med bagepapir. Fordél dejen heri, og glat overfladen med en dejskraber.
  4. Bag kagen i ca. 30 min. i midten af ovnen ved 175 grader.
  5. Drys: Rist cashewnødderne gyldne på en bageplade med bagepapir i ovnen i ca. 10 min.
  6. Fudge: Hæld fløde, sukker, sirup og salt i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog uden låg i 20-30 min. Rør jævnligt. Kog til cremet konsistens. Kog, til fudgen er 125 grader varm (brug et sukkertermometer).
  7. Kom dråber af den rygende varme karamelmasse i koldt vand. De skal kunne formes til en fast kugle, ellers skal karamelmassen koge videre.
  8. Tag gryden af varmen, og tilsæt kolde smørklatter. Rør, til smørret er smeltet, og blandingen er jævn.
  9. Hæld fugdeblandingen over brownien. Lad den størkne lidt, og drys med ristede cashewnødder. Lad kagen hvile i mindst 1 time et køligt sted.
  10. Skær ud i firkanter på ca. 4x4 cm ved servering.
Tips!
Lav et vandbad Sæt en gryde med ½ liter vand over at koge. Sæt skålen med chokolade over, sluk for varmen, og lad chokolade og smør smelte.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri