Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Bunden i vejret-blommekage

Blommerne ligger i en lækker appelsinsirup under kagedejen. Vend den færdigbagte kage på hovedet før servering, så blommerne ligger øverst i et smukt mønster ♥

Annonce

Bagværk
Bunden i vejret-blommekage
(1 kage til 8-10 personer)
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time
Ingredienser:
75 g sukker
Dej:
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
100 g smør
2 æg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften. Kog skal, saft og sukker i en lille gryde, til det bliver sirupsagtigt – ca. 5 min. Lad det køle af.
  2. Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i både. Vend dem sammen med appelsinsiruppen.
  3. Dej:
    Sigt mel og bagepulver, og bland det med mandelmel og salt.
  4. Pisk smør og muscovadosukker cremet. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk vaniljesukkeret i. Pisk det luftigt i 1 min. med en håndmikser.
  5. Vend skiftevis melblanding og kærnemælk i dejen.
  6. Dæk bunden af en springform (22-24 cm) med bagepapir, og smør den indvendige kant med lidt smør. Læg blommerne tæt i bunden af formen, og gem lidt appelsinsirup til at pensle overfladen med.
  7. Fordél dejen over blommerne, og stil formen på en bageplade med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 min. Tjek med en trætandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen 8-10 min.
  8. Løsn kagen fra formens kant med en kniv. Åbn formen, tag ringen af, og vend kagen ud på et fad. Pensl overfladen med den resterende appelsinlage, og servér med cremefraiche.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri