Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Choko-banan-kage med passionsfrugt

Dejlig dessertkage til både børn og voksne. Perfekt til hyggestunder med kaffe, te eller varm kakao.

 

PRØV OGSÅ: Banankage med saltet karamel

Annonce

Bagværk
Dejlig dessertkage til både børn og voksne. Perfekt til hyggestunder med kaffe, te eller varm kakao.
Choko-banan-kage med passionsfrugt
1 kage, 12 stykker
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Størknetid: ca. 2 timer
Chokoladekagen/bunden er fryseegnet
Chokoladekage (bund):
100 g smør
50 g sukker
Kagecreme:
1 stang vanilje
50 g sukker
7 blade husblas
Bananmousse:
Drys:
1 spsk. sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Chokoladekage: Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Pisk æggeblommer og sukker skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Rør den lune chokoladeblanding i skummet.
  3. Pisk æggehviderne stive, og drys kartoffelmel igennem en si i skummet. Vend skummet i ægge-chokolade-blandingen til en ensartet dej.
  4. Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) smurt med olie og drysset med kartoffelmel.
  5. Bag kagen i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl kagen, og læg den på et fad i en lagkagering.
  6. Kagecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
  7. Læg husblasbladene i koldt vand enkeltvist i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Rør den i den varme creme. Drys overfladen af cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.
  8. Blend den kolde creme med bananer og fintrevet citronskal, og vend derefter forsigtigt letpisket´flødeskum i.
  9. Hæld bananmoussen over chokoladekagen i lagkageringen. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til bananmoussen er stiv.
  10. Sæt kagen på et fad. Fjern lagkageringen, og pynt kagen med skiver af banan. Skær passionsfrugterne over, og kom kerner og saft på kagen lige før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri