Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Chokoladekage med brombærcreme

Ved en særlig lejlighed er denne smukke kage bestemt værd at bage. De hjemmebagte bunde er lagt sammen med brombærmarmelade og brombærsmørcreme, der også er forvandlet til fine roser på toppen.

Annonce

Bagværk
Chokoladekage med brombærcreme
1 kage til 12-16 personer
Arbejdstid: 1½ time
Bagetid: 35 min.
Kage:
250 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
350 g sukker
3 æg
250 g brombær
½ dl vand
Creme:
600 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Fyld: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog de rensede brombær, vaniljestangen, syltesukkeret og vandet i 5 min. og hæld det i en skål til afkøling. Stil det i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og smør 2 springforme (22-24 cm) med smør.
  3. Rør kakao med kogende vand og afkøl det.
  4. Sigt mel og bagepulver i en skål og bland salt i.
  5. Pisk smør, sukker og vaniljekornene cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk kakaomassen i.
  6. Pisk skiftevis melet og mælken i og hæld dejen i formene.
  7. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 35 min. Tjek med en trætandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Åbn formene, og flyt kagerne over på en rist til afkøling.
  8. Creme: Pres 1½ dl af brombærfyldet gennem en sigte. Pisk det sammen med smørret. Sigt flormelissen og pisk den i cremen lidt ad gangen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
  9. Del kagerne i 2 bunde hver. Læg en bund på et kagefad og smør med et tyndt lag creme. Smør et lag brombærfyld på og dæk med en kagebund. Gentag lagene, og slut af med den sidste kagebund.
  10. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med en rosettetyl (lukket stjerne) og sæt små ”roser” på overfladen og hele vejen rundt. Begynd fra midten og sprøjt ca. 2 omgange rundt. Opbevar kagen koldt, men tag den ud af køleskabet mindst 30 min. før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri