Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Fastelavnsboller og strutter

Bag dine egne fastelavnsboller med og uden fyld, og pynt dem med glasur, krymmel og fri fantasi.

 

PRØV OGSÅ: Svenske fastelavnsboller (Semlor)

 

PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med nougatfyld

Annonce

Bagværk
Bag dine egne fastelavnsboller med og uden fyld, og pynt dem med glasur, krymmel og fri fantasi.
fastelavnsboller og strutter
12 boller
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 15 min.
Fryseegnet
Dej:
35 g gær
2 dl mælk
1 æg
ca. 350 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
½ tsk. stødt
100 g smør
evt. 75 g rosiner
Fyld:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg og de tørre ingredienser. Ælt dejen blød og elastisk, og ælt blødt smør i lidt ad gangen. Tilsæt evt. rosiner, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  2. Boller:
  3. Form dejen til 12 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 20 min.
  4. Strutter:
  5. Form dejen som boller, men klip et dybt kryds i hver bolle. Fold snipperne ud til siderne, og læg strutterne med bunden i vejret på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 20 min.
  6. Boller med fyld:
  7. Del en portion dej uden rosiner i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm’s tykkelse. Fordél 12 klatter fyld på det ene dejstykke, og læg det andet dejstykke over. Tryk dejen lidt til omkring fyldet, og udstik til boller.
  8. Læg bollerne på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 min.
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag boller og strutter i ca. 15 min. ved 220 grader (200 grader varmluft). Afkøl på en rist.
  10. Pynt bollerne med sigtet flormelis eller glasur rørt af ca. 150 g flormelis, evt. 2 spsk. kakao og 2-3 spsk. kogende vand eller 125 g mørk chokolade smeltet med 1 tsk. smør eller olie. Drys evt. med krymmel.
Tips!
TIL FYLD:
Remonce: Rør 75 g blødt smør, 75 g sukker, 75 g groftrevet marcipan og 2 tsk. fintrevet appelsin- eller citronskal godt sammen.

Kagecreme: Pisk 2 æggeblommer, 2 spsk. sukker, 1 spsk. majsstivelse, kornene af ½ stang vanilje og 2 dl mælk sammen i en lille gryde, og pisk det over varmen, til det når kogepunktet og bliver tykt. Hæld straks i en skål, og drys overfladen med sukker.

Marmelade: Brug ca. 200 g fast marmelade.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri