Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Festkage med franske makroner

De små, franske makroner med forskellige cremer, smage og farver er populære i disse år. Her er de kommet i selskab med en lækker mousse af hvid chokolade og lime.

 

Du kan enten vælge at købe de franske makroner eller bage dem selv. Her får du vores opskrift på franske makroner

Annonce

Bagværk
En lækker moussekage af hvid chokolade og lime i selskab med de søde små franske makroner i forskellige farver.
Festkage med franske makroner
1 kage, 10 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Størknetid: 2 timer (max 10 timer før servering)
Lagkagebundene er fryseegnede
Lagkagebunde:
2 æg
75 g sukker
½ tsk. bagepulver
Limemousse med hvid chokolade:
4 blade husblas
1 dl vand
½ dl limesaft
2 æg
25 g sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker stift og tyktskummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  2. Tegn 2 cirkler på 18-20 cm i diameter (eller så de passer til en 2-liters form eller skål, som kagen samles i), med blyant på bagsiden af bagepapir. Fordél dejen i et jævnt lag i cirklerne.
  3. Bag bundene i ca. 15 min. ved 175 grader. Stik et træspid eller en lille kniv i en bund. Er der rå dej på, skal de bage videre. Afkøl på en bagerist.
  4. Beklæd en 2-literskål med husholdningsfilm. Sæt 8 makroner op ad indersiden på formen, eller læg dem i bunden af skålen.
  5. Mousse: Smelt forsigtigt stykker af hvid chokolade over varmt vandbad. Kom lidt fintrevet limeskal i chokoladen.
  6. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud af husblasbladene. Kog vandet op, tilsæt husblassen og rør, til den er opløst. Tilsæt limesaft.
  7. Pisk æg, æggeblommer og sukker, til det er skummende – ca. 10 min. med en håndmikser. Pisk husblas- og limeblandingen i en stråle i skummet. Tilsæt smeltet chokolade, og vend straks letpisket flødeskum i moussen.
  8. Hæld halvdelen af moussen i formen/skålen med det samme. Læg 1 lagkagebund ovenpå. Sæt 8 makroner op ad siderne af formen, og hæld resten af moussen i, inden den størkner. Læg 1 lagkagebund på toppen. Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timer, til den er helt størknet.
  9. Vend kagen ud på et fad, og fjern husholdningsfilmen. Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernespids, og pynt kagen i kanten. Kom resten af makronerne på toppen med lidt flødeskum.
Tips!
Bundene kan laves i forvejen, men læg kagen sammen den dag, den skal nydes, så makronerne stadig er sprøde.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri