Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Flødeostekage med brombær

Denne kage er perfekt til brunch eller som dessert med portvinskogte pærer. Bundene er hjemmelavede lagkagebunde krydret med citronskal og vanilje.

Annonce

Bagværk
Perfekt lagkage til brunch eller som dessert.
Flødeostekage med brombær
1 lagkage, ca. 12 stykker
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Hviletid: 2-3 timer
Lagkagebundene kan fryses
Lagkagebunde (evt. 2 færdigkøbte):
3 æg
100 g sukker
½ stang vanilje
½ tsk. bagepulver
Flødeostefyld:
150 g brombær
6 blade husblas
175 g sukker
Drys:
Tilbehør:
portvinspocherede pærer:
½ flaske portvin
½ l vand
200 g sukker
250 g brombær
Sådan gør du:
  1. Bunde: 1. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet citronskal og kornene af vaniljestangen.
  2. Bland mel, evt. kartoffelmel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag i 20-30 min. ved 175 grader, til kagen er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
  4. Flæk kagen i 2 lagkagebunde. Læg den nederste bund i en springform beklædt med husholdningsfilm.
  5. Fyld: Rør flødeost sammen med ymer. Tilsæt brombær moset med en gaffel.
  6. Læg husblasbladene enkeltvis i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad.
  7. Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum med en elmikser. Pisk æggehviderne til skum.
  8. Rør den smeltede husblas i en stråle i æggeblommeskummet. Vend æggeblommeskummet sammen med flødeosteblandingen, og vend derefter æggehvideskummet i. Hæld fyldet i springformen. Læg en lagkagebund på toppen, og sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer, til den er stivnet. Pocherede pærer: Varm vinen op med vand og sukker til kogepunktet. Rør, til sukkeret er opløst. Skræl pærerne, og fjern kernehusene med et melonjern (parisiennejern). Læg pærerne i den varme lage, så de er dækket af vinen, og varm forsigtigt op. Afhængigt af hvor hårde pærerne er, skal de simre i 5-15 min. ved svag varme.
  9. Drys flormelis igennem en si over kagen lige før servering. Servér flødeostekagen med afkølede portvinspocherede pærer og brombær.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge