Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Flødeostekage med hindbær

Bag en lækker ostekage med friske hindbær. Bunden er en rørt dej, der kan forbages, mens du laver flødeostecremen.

Annonce

Bagværk
Flødeostekage med hindbær
1 kage, ca. 8 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 45 min.
Fryseegnet uden pynt
Dej:
50 g smør
125 g sukker
1 æg
175 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1 dl mælk
Creme:
3 spsk. sukker
1 æg
Fyld:
300 g hindbær
Pynt:
150-200 g hindbær
2-3 spsk. flormelis
Sådan gør du:
  1. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.
  2. Rør blødt smør og sukker cremet, og rør ægget i. Tilsæt citronskal og vaniljesukker. Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Rør melet i dejen skiftevis med mælk, og tilsæt 3 spsk. citronsaft.
  3. Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm), og sæt den midt i ovnen ved 180 grader i 15 min.
  4. Creme: Pisk flødeosten cremet med sukker, og pisk æg og vaniljesukker i.
  5. Tag kagen ud af ovnen, og drys hindbærrene på i ét lag. Hæld cremen over bærrene, og sæt formen tilbage i ovnen 32/2014 ’ Hjemmet.dk 23 i 25-30 min. Tjek med en trætandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 10 min. Løsn kagen fra formens kant med en kniv, tag kagen ud af formen, og lad den køle af.
  6. Servér kagen lun eller afkølet (men ikke køleskabskold) med friske bær og sigtet flormelis.
Tips!
Du kan også bage kagen med friske blåbær eller brombær.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri