Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Forårsfrisk tærte med lime og mango

En nem og lækker tærte i forårsfine farver - hvis du ikke er så meget til mango kan du sagtens bruge andre frugter som topping på den lækre tærte.

 

► SE OGSÅ: 4 flotte forårstærter

► SE OGSÅ: Forårsbrunch

► SE OGSÅ: Delikate snitter til forårsfrokosten

Annonce

Bagværk
En sprød tærtebund med en fløjlsblød limecreme, serveret med frisk mango og passionsfrugt. Tærten smager lige så fantastisk, som den ser ud. Limecremen klæder de friske mangoskiver og den syrlige passionsfrugt.
Tærte med limecreme og frisk mango
Arbejdstid: 1 time/Bagetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
Tærtedej:
200 g hvedemel
3 spsk flormelis
Limecreme:
1 stang vanilje
½ l mælk
3 spsk æg str. L
125 g sukker
Topping:
1-2 modne mangofrugter
Sådan gør du:
  1. Kør mel, flormelis og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor eller hak det sammen med et mørdejsjern. Saml hurtigt dejen med koldt vand og form den til en rund plade. Pak den ind og sæt den i køleskabet mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt tærtebunden i fryseren 25 min.
  3. Varm ovnen op til 180 grader. Bag tærtebunden gylden og gennembagt – det tager ca. 20 min.
  4. Creme:
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, stang, mælk og fløde i en gryde og giv det et opkog. Pisk æggene sammen med de øvrige ingredienser. Pisk den varme vaniljefløde i æggemassen og hæld det tilbage i gryden. Varm cremen igennem under omrøring, til den tykner og akkurat når kogepunktet.
  5. Hæld cremen i den varme tærtebund og sæt den tilbage i ovnen 15-20 min. – til cremen akkurat har sat sig. Lad tærten afkøle og hvile et par timer.
  6. Skræl mangofrugten og skær ned på hver side af den flade sten. Skær frugten i tynde skiver og anret dem på tærten. Del passionsfrugterne på midten og skrab frugtkødet ud med en teske. Dryp det over tærten og pynt med friske mynteblade og evt. lidt fintrevet limeskal.
Tips!
Du kan også bruge andre eksotiske frugter til topping, f.eks. ananas, banan og papaja. Eller brug opskriften til sommer og top tærten med friske jordbær og hindbær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri