Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Gulerodskage med havtorn og karameller

Denne gulerodskage gemmer på havtorn, der giver kagen en frisk og syrlig smag. På toppen er der en lækker flødeosteicing, hvid chokolade og hjemmelavede flødekarameller.

Annonce

Bagværk
En kage med en frisk og syrlig smag.
Gulerodskage med havtorn og karameller
1 kage, ca. 12 stykker
Arbejdstid: 1 time
Bage/kogetid: 45 min.
Fryseegnet uden topping
Ingredienser:
7 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. fint salt
200 g gulerod
flødekarameller (kan evt. købes færdiglavede, 12 stk.):
50 g smør
125 g sukker
½ dl lys sirup
Flødeosteicing:
evt. ½ stang vanilje
Topping:
evt. 2 spsk. havtorn
Sådan gør du:
  1. Pisk æg med sukker og farin til tykt skum. Det tager ca. 10 min. med en håndmikser.
  2. Bland havtorn og sukker sammen, og rør det (eller havtornsyltetøj) forsigtigt i æggeskummet.
  3. Bland mel, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Rør gradvist olien i dejen i en stråle. Vend hakkede mandler og fintrevet gulerod i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Afkøl på en bagerist.
  5. Karameller:
    Smelt smør i en stor tykbundet gryde. Tilsæt fløde, sukker og sirup. Kog under omrøring i ca. 30 min., til massen er 125 grader (målt med sukkertermometer).
  6. Hæld karamelmassen ud på et stykke bagepapir smurt med lidt olie. Lad massen køle af, og skær eller klip den i mindre stykker til karameller.
  7. Icing:
    Rør flødeost sammen med cremefraiche, flormelis og evt. kornene fra vaniljestangen.
  8. Fordél icingen i et jævnt lag over kagen. Drys med hakket hvid chokolade, karameller og evt. havtorn.
Tips!
Karamelprøven:
Test, om karamelmassen er færdig ved at dyppe skaftet af en træske i en skål med koldt vand. Dyp derefter skaftet i karamelmassen. Dyp det straks i koldt vand igen. Når karamelmassen kan rulles til en kugle, er den færdig. Hvis den er for blød, skal den koge videre.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri