Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Indonesisk lag på lag-kage

Kueh lapis er navnet på en indonesisk/malaysisk kage med 12-18 tynde lag, der skal bages ét ad gangen. Så du skal sætte 1 times tid af til at holde øje med ovnen. Kagen kan serveres som dessert med marinerede svesker og cremefraiche, men den er bestemt også god som skærekage til en kop te eller kaffe.

 

PRØV OGSÅ: Brownies i to lag

Annonce

Bagværk
Kueh lapis er navnet på en indonesisk/ malaysisk kage med 12-18 tynde lag, der skal bages ét ad gangen. Så du skal sætte 1 times tid af til at holde øje med ovnen. Kagen kan serveres som dessert med marinerede svesker og cremefraiche, men den er bestemt også god som skærekage til en kop te eller kaffe.
Indonesisk lag på lag-kage (Kueh lapis)
1 kage/12-18 stykker
Arbejdstid: 2 timer
Bagetid: ca. 1 time
Dej:
300 g sukker
250 g hvede+mel
½ tsk. bagepulver
Marinerede svesker:
75 g sukker
½ dl rom
Endvidere:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive, og pisk 100 g sukker i, til det bliver en tyk og blank marengs.
  2. Pisk æggeblommer og 100 g sukker til en tyk og luftig creme i 5-8 min. med en håndmikser.
  3. Pisk smør, 100 g sukker og vaniljesukker til en luftig creme, og vend den sammen med æggeblommecremen.
  4. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og vend det i dejen skiftevis med marengsmassen.
  5. Smør en sandkageform (2 liter) grundigt med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden af formen. Tænd ovnens grillelemen
  6. Hæld ca.1 dl dej i formen, og smør det ud med en bred palet eller gummiskraber. Sæt formen midt i ovnen (eller lidt over midten), og bag, til dejen er gennembagt og mørk gylden på overfladen – ca. 5 min.
  7. Tag formen ud, smør et tyndt lag dej (1 dl) oven på kagen, og sæt formen i ovnen, til overfladen er mørk gylden (3-4 min.). Fortsæt med at tilføje et nyt lag dej og bage i 3-4 min. – til hele dejen er brugt.
  8. Stil formen til afkøling på en rist, og vend kagen ud af formen, når den er let afkølet.
  9. Marinerede svesker: Læg svesker og teposer i en skål, og hæld kogende vand over. Vend rundt, læg låg på skålen, og lad sveskerne trække i mindst 1 time (og gerne til næste dag). Fisk teposerne op, og smag sveskerne til med sukker og rom. Opbevar i køleskabet i op til 1 uge.
  10. Skær den afkølede kage i tynde skiver, og servér med svesker og evt. flødeskum.
Tips!
Du kan også bage dejen som en almindelig krydret kage ved 175 grader i ca. 1 time

Du kan også bage sveskerne med kagen: Afdryp de marinerede svesker, og skær dem i små stykker. Læg nogle svesker på dejen hist og her under bagningen – ca. på hvert 3. lag.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge