Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Italienske karnevalskager

Kagerne smager bedst, samme dag som de er bagt. Det er gode kager til en kop kakao eller et glas saft efter tøndeslagningen.

Annonce

Bagværk
”Frappe” hedder disse kager i Umbrien, og kommer man over grænsen til Toscana, hedder de ”Cenci”, som betyder laser eller pjalter. De ”koges” gerne ved karnevalstide og minder om vores danske klejner.
Italienske karnevalskager
(ca. 30 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 15 min.
Kogetid: 2-3 min.
Opbevares i dåse
Ingredienser:
150 g hvedemel
4 spsk sukker
revet skal af 1 citron (usprøjtet)
30 g smør
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland mel og sukker og tilsæt reven citronskal og vanilje. Smelt smørret og kom det i melblandingen med de sammenpiskede æg. Tilsæt Vin Santo og ælt dejen sammen.
  2. Lad dejen hvile et kvarter, før den udrulles til en meget tynd plade. Brug en klejnespore og skær striber på langs og tværs – det skal ikke være så nøjagtigt, som når man laver klejner. Kagerne skal være ca. 10 cm lange og 2-3 cm brede, men de kan også have andre faconer.
  3. Skær huller eller ridser i nogle af kagerne og vend en snip igennem som på en klejne. Kog dem i varm olie få minutter, eller til de er lysebrune. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  4. Rør flormelis og vand sammen til glasur og tilsæt frugtfarve. Pynt kagerne med glasuren eller drys dem med sigtet flormelis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri