Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Jordbærlagkage

Prøv at sætte denne smukke jordbærkage på bordet grundlovsdag. Mere dansk og festligt bliver det næsten ikke. Opskriften er ikke meget svær, men kræver nok alligevel lidt køkkenerfaring.

 

Tip: Hvis du gerne vil have, at kagen skal stå med flotte kanter, skal du lægge den sammen i en form. Forhøj evt. din form med papstykker og fór den med bagepapir. Jeg har valgt at bruge en firkantet form, men kagen bliver også god og smuk i én stor eller to små springforme. Halver gerne de yderste jordbær hele vejen rundt – det ser ekstra flot ud, når kagen kommer ud af formen.

Annonce

Bagværk
Jordbærlagkage
(1 kage til 16-20 personer)
Arbejdstid: 3 timer
Bagetid: 40 min.
Køletid: min. 6 timer
Ikke fryse-egnet
Lagkagebunde:
300 g hvedemel
300 g sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk salt
3 dl mælk
Creme:
5 spsk flormelis
Gelé:
1 dl sukker
1 dl vand
250 g jordbær
Fyld og pynt:
Sådan gør du:
  1. Kagebunde: Fór en firkantet form eller bradepande ca. 22 x 26 cm med bagepapir, og tænd ovnen på 180 grader (se også ”Giv kagen en flot facon”).
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og blødt smør og pisk det hele sammen med en håndmikser i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk vaniljesukker i.
  3. Hæld halvdelen af dejen i formen, glat overfladen og bag kagen, til den akkurat er gennembagt – ca. 20 min. Løft kagen ud på en bagerist og lad den køle af. Gentag med resten af dejen.
  4. Creme: Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen sammen med ½ dl piskefløde ved meget svag varme. Pisk resten af piskefløden, cremefraiche, flormelis og citrusskal til tykt skum med en håndmikser. Vend den svagt lune husblasfløde i cremen.
  5. Læg en kagebund på et fad eller i en form og smør den med et tyndt lag creme. Læg eller stil hele, rensede jordbær i cremen og fordel resten af cremen mellem og over bærrene. Læg den anden kagebund over, tryk let til og stil kagen koldt i mindst 4 timer.
  6. Gelé: Kog en lage af sukker og vand. Blend de rensede jordbær med sukkerlagen. Si og mål puréen. Udblød husblassen i koldt vand – der skal bruges 1¼-1½ blad pr. dl puré. Knug vandet af og smelt den i den lune jordbærpuré.
  7. Fordél geleen over kagen, før den er helt stivnet, og stil kagen koldt indtil servering.
  8. 8. Del kagen i portionsstykker med en skarp kniv og pynt med friske bær.
  9. 8. Del kagen i portionsstykker med en skarp kniv og pynt med friske bær.
Tips!
Det er bedst at lægge kagen sammen, dagen før den skal nydes.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri