Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Kaffebrød

De sprøde og søde kaffebrød er en lidt glemt kage, som alle bagere bagte før i tiden. Det er skiver af sødt brød med bagt makronmasse på toppen. Som navnet antyder, er det en god kage til kaffe, men bestemt også til te.

 

PRØV OGSÅ: Kaffebrød med lemoncurd

Annonce

Bagværk
Skiver af sødt brød bagt med macronmasse på toppen.
Kaffebrød
Ca. 12 stk.
Arbejdstid: ca. 40 min.
Hævetid: ca. 1 ¼ time
Bagetid: ca. 45 min.
Sødt brød:
¼ pakke gær
25 g smør
25 g sukker
ca. 250 g hvedemel
Makronmasse:
1 spsk. kartoffelmel
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Sødt brød: Smuldr gæren ud i lidt af mælken. Tilsæt smeltet smør, resten af mælken, sukker, salt og æggeblommer (gem hviderne til makronmassen). Rør til ensartet konsistens.
  2. Tilsæt gradvist mel, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  3. Form dejen til et lidt fladt brød på ca. 20x7 cm, og sæt det på bagepapir på en bageplade. Lad det efterhæve i ca. 30 min.
  4. Bag brødet ved 175 grader i ca. 30 min., til det er gyldent og færdigbagt. Lad brødet afkøle på en bagerist.
  5. Skær brødet i skiver på 1½ cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  6. Makronmasse: Rør groftrevet marcipan med kartoffelmel, sukker og æggehvider til grødagtig konsistens. Krydr med fintrevet citronskal.
  7. Fordél makronmassen på brødskiverne.
  8. Bag kaffebrødene ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri