Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Kærnemælkshorn med marcipan

Hornene er en dejlig mellemting mellem brød og kage. Remoncen er med marcipan og gør hornene søde og velegnede til en god kop kaffe eller te.

Annonce

Bagværk
Lune kærnemælkshorn passer perfekt til en god kop kaffe eller te.
Kærnemælkshorn med marcipan
(16 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 12 min.
Fryseegnede
Dej:
25 g gær
75 g smør
2 spsk. sukker
1 æg
½ tsk. salt
400 g hvedemel
Marcipanremonce:
75 g sukker
Pynt:
1 æg
Sådan gør du:
  1. DEJ: Opløs gæren i vandet i en stor skål.
  2. Smelt smørret ved lav varme og bland smørret og kærnemælken i. Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og tilsæt mere mel løbende, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  3. REMONCE: Riv marcipanen groft og rør den med smør og sukker.
  4. HORN: Del dejen i 2 og rul hver del ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
  5. Skær cirklen ud i 8 stykker. Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen.
  6. Læg hornene på bageplader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.
  7. Bag hornene i 12-15 min. ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
  8. Drys hornene med sigtet flormelis eller krymmel inden servering.
Tips!
Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge