Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Kirsebærlagkage

Kirsebær har hovedrollen i denne lagkage, der kaldes Schwartswalder kirschtorte. De mørke chokoladebunde passer perfekt til de lidt syrlige kirsebær.

Annonce

Bagværk
Denne skønne lagkage kaldes schwartswalder kirschtorte og består af en lækker kombination af fyldig mørk chokolade og syrlige kirsebær.
Kirsebærlagkage
1 lagkage, 12-14 stykker
Arbejdstid: 60 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Kagebunde:
2 spsk. kakao
6 æg
150 g sukker
Syltede kirsebær og sirup:
500 g kirsebær
75 g sukker
3 spsk. kirsch
Creme:
4 spsk. flormelis
3 spsk. kirsch
Pynt:
250 g kirsebær
Sådan gør du:
  1. Smør en springform 22 cm i diameter. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  2. Bland mel, kakao og kanel. Pisk æg og sukker skummende og hvide med en håndmixer. Vend skummet med melblandingen. Fold derefter chokoladen i deje
  3. Kom dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 min. ved 180 grader. Prik i midten med en tandstikker, og tjek, om kagen er gennembagt.
  4. Lad kagen køle af i formen, inden den forsigtigt løsnes og tages ud.
  5. Syltede kirsebær og sirup: Udsten kirsebærrene. Kog dem med sukker og kirsebærsaft i 15 min.
  6. Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte, og kog resten af saften ind, til der er 1 dl tilbage. Lad saften køle af, og rør den med kirsch.
  7. Creme: Pisk fløde og flormelis til skum. Vend kirschen i skummet.
  8. Samling af kagen: Skær kagen i 3 lige tykke kagebunde.
  9. Læg den nederste kagebund på et kagefad, og dryp med halvdelen af siruppen. Bred Š af flødeskummet over bunden, og fordél de syltede kirsebær ovenpå. Læg den næste bund ovenpå, og dryp med resten af siruppen. Fordél resten af cremen på bunden, og læg den sidste bund ovenpå.
  10. Smør lidt creme på toppen, og sprøjt resten på med en sprøjtepose. Lad kagen sætte sig 1 times tid i køleskabet. 15. Pynt med hakket chokolade og friske kirsebær.
Tips!
I stedet for at koge friske kirsebær, kan du bruge et glas dessertkirsebær. Brug saften fra glasset i stedet for den, der står i opskriften, og kog den ind til 1 dl med 50 g sukker. Kirsebær fra glas skal ikke koges.
Kirsch er kirsebærbrændevin, der giver kagen den helt rigtige smag og karakter. I stedet for kirsch kan du bruge rom.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri