Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Lækre linser med cremefyld

De lækre hjemmebagte linser kan fyldes med vaniljecreme, citroncreme, appelsin-kardemommecreme, chokoladecreme, eller creme med svesker - kun fantasien sætter grænsen. Opskrifterne på lækre linser med cremet fyld, finder du her:

Annonce

Bagværk
Linser er delikate til kaffe og te. De består af en sprød skal af smørdej og et sødt cremefyld. Ofte laves cremen med vanilje, men den kan også smages til med f.eks. citron, kardemomme eller chokolade.
Linser med cremet fyld
Ca. 8 stk.
Arbejdstid: ca. 1 time
Hviletid: ca. 1 time
Koge/bagetid: ca. 25 min.
Dejen er fryse-egnet
Ingredienser:
Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
1-2 tsk sukker
1 lille æg
Cremefyld:
1⁄2 stang vanilje
1 æg (sammenpisket)
Sådan gør du:
  1. Mørdej:
    Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel, evt. i en foodprocessor. Kom sukker i og saml dejen med sammenpisket æg. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i 1⁄2-1 time, før den skal rulles ud, så den ikke bliver for hård.
  2. Creme med vanilje:
    Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  3. Linser:
    Rul mørdejen ud og stik 6-8 cirkler ud med en diameter på 12 cm (skær evt. rundt om en kagetallerken eller lille skål). Læg dejstykkerne i linseforme eller i hullerne i en muffinpande. Kom 2-3 spsk kold creme i hver linse. Fold lidt af dejen ind over cremen og pensl kanten med sammenpisket æg. Rul resten af dejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter på 6 cm. Læg dem som låg på toppen af kagerne og tryk dem lidt til i kanterne. Sæt kagerne i en 200 grader varm ovn og bag 5 min. Bag videre ca. 15 min. ved 175 grader, til kagerne er gennembagte. Afkøl på bagerist. Opbevares tørt og køligt. Kan holde sig 2-3 dage.
  4. Citroncreme:
    Smag den kolde creme til med 1 1⁄2 tsk fintrevet citronskal og 1-2 tsk citronsaft.
  5. Kardemomme- appelsincreme:
    Smag den lune creme til med ca. 1⁄2 tsk stødt kardemomme, 1 tsk fint revet appelsinskal og 1-2 tsk appelsinsaft.
  6. Chokoladecreme:
    Rør 75 g mørk chokolade i cremen, mens den er varm.
  7. Creme med svesker:
    Bland cremen med ca. 6 finthakkede, bløde svesker.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge