Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Luksus-snegle med birkes

De lækre snegle er fyldt med marcipan og birkes - et fint og mere 'julet' alternativ til de traditionelle kanelsnegle. Opskriften på de lækre snegle, finder du her:

Annonce

Bagværk
De hjemmelavede snegle er lavet med smør og fyldt med birkes og marcipan. Det er en dejlig variant af kanelsnegle og passer godt til de varme juledrikke som gløgg, julete eller chai-te.
Luksus-snegle med birkes
12 stk
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
Dej:
½ pakke gær
3 dl mælk
1 spsk sukker
ca. 500 g hvedemel
Birkesfyld:
Sådan gør du:
  1. Dej: Rør smuldret gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker og derefter gradvist hvedemelet. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
  2. Rul dejen ud i et stykke på 25 x 40 cm. Rør fyldet sammen og smør det på dejen i et jævnt lag, men ikke helt ud til kanten. Rul dejen sammen som en roulade og tryk den godt sammen i kanten.
  3. Skær dejen ud til 12 snegle, ca. 2 cm tykke. Læg sneglene på bagepapir på en bageplade. Hvis lidt af enden går løs, trækkes den ind under bunden på sneglen. Lad sneglene hæve i ca. 30 min.
  4. Bag dem ca. 15 min. i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne. De er gennembagte, når det lyder hult, når man banker dem på undersiden.
  5. Afkøl sneglene lidt på en bagerist. Skal de fryses, er det bedst at komme dem i fryseposer, mens de stadig er lune.
Tips!
CHAI er te med krydderier og varm mælk. Lav f.eks. en julete eller lad sort te trække med hele krydderier som nellike, kardemomme og en kanelstang. Bland den stærke, krydrede te med varm mælk og smag evt. til med honning eller sukker.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge