Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Luksuskringle med æblefyld

Vi har bagt en pragtfuld stor kringle, som vil gøre sig godt til en fødselsdagskomsammen. Er I ikke så mange, så brug opskriften til tre stænger, og frys de to af dem. Så kan uventede gæster hurtigt få kringle.

 

SE OGSÅ: Ugens klassiker: Smørkage

SE OGSÅ: 7 lækre roulader

Annonce

Bagværk
Denne dejlige kringle med lækkert æblefyld rækker til godt et dusin glade gæster.
Luksuskringle med æblefyld
1 stor kringle til 12-16 personer eller 3 små
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnet
50 g gær
2 æg
100 g sukker
ca. 500 g mel
½ tsk salt
Fyld:
4 spsk sukker
3 spsk rasp
3 spsk rosiner
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i lun mælk eller fløde og tilsæt æg, sukker og blødt smør. Tilsæt mel (hold lidt tilbage), kardemomme og salt og ælt dejen sammen – den skal være blød og smidig. Lad den hæve tildækket til dobbelt- størrelse (ca. 1 time).
  2. Riv skallen af citronen og bland den med sukker, rasp, rosiner og kanel. Skræl og udkern æblerne og skær dem i små tern. Vend dem sammen med fyldet.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den til en pølse. Klap eller rul den ud til et 15 cm bredt bånd ca. 90 cm langt. Smør dejen med smeltet smør og drys fyld langs midten.
  4. Fold dejen op omkring fyldet og form dejpølsen til en kringle eller krans på en bageplade med bagepapir. Lad den hæve tildækket ca. 30 min.
  5. Varm ovnen op til 225 grader (200 grader varmluft). Pensl overfladen med smeltet smør og drys med perlesukker og mandel- eller nøddeflager.
  6. Bag kringlen i 16-18 min. – skru ned til 200 grader (180 grader varmluft) efter ca. 10 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri