Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Madeleinekager

Madeleinekagen er en af de mest berømte franske kager, og den smager dejligt. Skal det være rigtigt, skal du bruge en speciel form til de muslingeformede kager. Du kan i stedet bruge små linseforme eller muffinforme, men fyld i så fald kun formene halvt op.

 

 

 

 

Annonce

Bagværk
Madeleinekagerne får deres flotte muslingeform, når de bages i specielle madeleineforme. Her har vi bagt tre slags madeleinekager: den klassiske med citronskal og vanilje og to varianter. Den ene med ekstra citron og blå birkes, den anden med mørk chokolade.
Madeleinekager
(ca. 12 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 18 min.
Fryse-egnet
½ tsk bagepulver
2 æg
90 g sukker
Pynt:
Varianter:
1 spsk citron
Sådan gør du:
  1. Stil alle ingredienserne frem i god tid, så de får stuetemperatur. Smør formens huller med smør, drys med sigtet hvedemel og bank det overskydende mel af.
  2. 2. Smelt smørret og lad det køle af. Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min. – det skal være tykt, cremet og luftigt. Pisk fintrevet citronskal og vaniljesukker i. Vend forsigtigt melet i æggemassen lidt ad gangen og derefter det afkølede smør.
  3. Dæk skålen med film og stil den i køleskab i mindst 1 time (og op til 2 dage).
  4. Med chokolade: Smelt 100 g mørk chokolade sammen med smørret og ude lad citronskal i dejen. Der bliver 3-4 kager mere af opskriften i denne version.
  5. Med citron og birkes: Udelad vaniljesukkeret og tilsæt i stedet 1 spsk blå birkes og 1 spsk citronsaft efter smørret.
  6. Tænd ovnen på 200 grader. Fyld dejen i formens huller med en ske og glat IKKE overfladen. Bag kagerne midt i ovnen 15-18 min. – til kanterne er gyldne, og dejen akkurat er gennembagt.
  7. Løsn kanten omkring kagerne med en lille palet, vend dem ud på en bagerist og lad dem afkøle. Pynt kagerne med sigtet flormelis ved servering.
Tips!
Første gang du bager kager i en madeleineform, er det godt at lave en prøve på et par kager for at få en fornemmelse af, hvor meget dej der skal fyldes i hullerne. Under bagningen skal dejen fylde hullerne ud, så kagerne bliver flot hvælvede, men dejen må ikke flyde ud over kanten af hullerne i formen.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri