Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Makronsnitter som i gamle dage

De lækre makronsnitter smager næsten som i gamle dage - her har vi kræset lidt ekstra for opskriften og tilføjet lidt brombær til fyldet. Mums!

Annonce

Bagværk
Æble/makronsnitterne her smager næsten som dem, man fik hos bageren i ”gamle” dage. Vi har dog blandet lidt friske brombær i æblefyldet og brugt en mørdejstype til bund. Bageren bruger som regel butterdej.
Makronsnitter
Ca. 20 snitter
Arbejdstid: 50 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnede
Fyld:
3 spsk sukker
150 g brombær
Dej:
300 g mel
1 knsp salt
Topping:
250 g sukker
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne og skær dem i både. Kog dem med citronskal, citronsaft, sukker og ½ dl vand, til de er blevet til en grov mos. Tag gryden af varmen, vend de skyllede brombær i og hæld det i en skål til afkøling
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Sigt mel, flormelis og bagepulver sammen og tilsæt salt. Hak det kolde smør i, til det er en smuldret masse, og saml hurtigt dejen med æggeblommer og koldt vand.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til et rektangel på ca. 28x35 cm. Tag det øverste stykke bagepapir af og læg dejen på en bageplade. Bag bunden halvfærdig – det tager ca. 10 min.
  4. Riv marcipanen groft og/eller knus makronerne. Pisk æggehvider og sukker let sammen med et piskeris, til massen bliver lidt sej. Vend marcipan og/eller makroner i.
  5. Fordel æblefyldet på den forbagte bund og fordel makronmassen over æblefyldet. Drys evt. med mandelflager og bag kagen ca. 20 min. ved 200 grader. Løft kagen over på en rist ved hjælp af bagepapiret og skær den i ca. 20 snitter, når den er afkølet.
Tips!
Hvis du vil lave snitterne med butterdej: Rul ca. 400 g butterdej ud til et rektangel og prik dejen med en gaffel. Bag den halvfærdig – det tager ca. 10 min. ved 200 grader. Fortsæt med æblefyld og makronmasse som nævnt i opskriften.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri