Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Marengs med brombærcreme

Knasende kys lagt sammen med en blød brombærcreme med en snert af lakrids. Opbevar kager og creme hver for sig, og læg kagerne sammen lige før servering, så de bevarer sprødheden.

 

PRØV OGSÅ: Mini-marengskys med striber

Annonce

Bagværk
Knasende kys lagt sammen med en blød brombærcreme med et snert af lakrids.
Marengs med brombærcreme
25 sammenlagte kager
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 2 timer
Brombærpuré:
75 g sukker
1 spsk. citronsaft
Marengs:
150 g sukker
1 knsp. salt
Creme:
100 g smør
150 g flormelis
2-3 spsk. brombærpuré
¼-½ tsk. lakridspulver
Sådan gør du:
  1. Brombærpuré: Kog brombær, sukker og citronsaft godt igennem i 5 min. Blend det til puré, pres det igennem en sigte. Afkøl puréen.
  2. Marengs: Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  3. Bland sukker og majsstivelse. Pisk æggehvider og salt til blødt skum. Pisk sukkeret i lidt ad gangen under stadig piskning. Fortsæt med at piske i 1 min., til massen er sej og blank. Vend brombærpuré i marengsmassen, og tilsæt lidt frugtfarve.
  4. Fyld massen i en sprøjtepose, og sæt den som 50 stk. 5 cm store ”kys” på 2 bageplader med bagepapir.
  5. Sæt dem i ovnen i 1 time. Sluk for ovnen, sæt lågen på klem, og lad dem stå i yderligere 1 time, til de er tørre og slipper bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
  6. Creme: Pisk flødeost og blødt smør sammen, til det er helt uden klumper. Pisk sigtet flormelis i cremen, og smag til med brombærpuré og lakridspulver. Sæt cremen i køleskabet indtil brug.
  7. Fyld cremen i en sprøjtepose, og læg marengskagerne sammen med cremen umiddelbart før servering.
Tips!
Marengsmassen får en flot farve af brombærpuréen, men den forsvinder under bagningen, hvis du ikke tilsætter lidt rød frugtfarve.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri