Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Nemme & lækre kærnemælkshorn

Her har vi bagt lækre sprøde kærnemælkshorn i to forskellige udgaver. En version med bagepulver, der er nem og hurtig at bage, samt en version bagt af gærdej, der har lidt hævetid. Begge slags kærnemælkshorn er fyldt med marcipan og friske hindbær. Opskrifterne finder du her:

Annonce

Bagværk
De skønne horn er elsket af både børn og voksne. De kan bages lynhurtigt med enten bagepulver eller gær, der kræver lidt hævetid. Her får du opskrifterne på kærnemælkshorn bagt med gær og kærnemælkshorn bagt med bagepulver:
Kærnemælkshorn
16 stk.
Kærnemælkshorn med gær
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
75 g smør
1 1⁄2 dl kærnemælk
25 g gær
3 spsk sukker
1⁄4 tsk salt
1 æg
ca. 325 g hvedemel
Fyld:
100 g marcipan
1 æg
evt. perlesukker (alternativt: mandelflager eller glasur af flormelis og kogende vand)
Kærnemælkshorn med bagepulver
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
300 g hvedemel
2 spsk sukker
1⁄4 tsk salt
1 1⁄2 dl kærnemælk
Fyld, pensling og glasur: Se opskrift på kærnemælkshorn med gær
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og tilsæt kærnemælk. Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i 30 min.
  2. Ælt marcipan sammen med bær og sukker eller syltetøj. Ælt dejen igennem og del den i 2 kugler. Rul dem ud til 2 cirkler (ca. 30 cm) på et meldrysset bord og del hver cirkel i 8 trekanter. Læg en skefuld bærmarcipan på den brede ende af hver trekant og rul dem sammen. Læg dem på bageplader med bagepapir og form dem til horn. Lad dem hæve tildækket i 30 min.
  3. Varm ovnen op til 200 grader. Pensl hornene med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker eller mandelflager. Bag hornene gyldne i 15-20 min. og lad dem afkøle på en rist.
  4. Hvis hornene ikke er pyntet med perlesukker eller mandler, kan de pyntes med glasur rørt af flormelis og lidt kogende vand.
  5. Kærnemælkshorn med bagepulver:
  6. Sigt mel og bagepulver sammen og hak det kolde smør i til en grynet masse. Tilsæt sukker og salt og saml dejen med kærnemælk.
  7. Følg samme fremgangsmåde som i kærnemælkshorn med gær. Dejen skal ikke hæve.
Tips!
Hornene kan også fyldes med ren marcipan eller med en fast æblegrød.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri