Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Nøddelagkage med mokka

Succesen er hjemme, når man sætter en hjemmelavet lagkage på kaffebordet. Denne lagkage med nougat- og mokkacreme er let at lave og smager himmelsk.

Annonce

Bagværk
Denne lagkage med nougat- og mokkacreme er let at lave og smager himmelsk.
Sådan gør du:
  1. Læg hasselnøddekernerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke.
  2. Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag 100 g nødder fra til pynt.
  3. Bunde: Blend 200 g ristede hasselnøddekerner til fint mel i en foodprocessor. Bland det med kartoffelmel.
  4. Del æggene til cremen i blommer og hvider. Sæt blommerne i køleskabet.
  5. Kom de 6 hele æg og 3 æggehvider i en skål. Pisk dem skummende og tyktflydende med sukker.
  6. Vend forsigtigt nøddemelet i æggeskummet.
  7. Fyld dejen i 2 smurte lagkageforme eller springforme.
  8. Bag bundene i ca. 20 min. ved 175 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist. Læg en kagebund på et fad og dryp med halvdelen af espressoen.
  9. Creme: Smelt nougaten over vandbad. Rør forsigtigt æggeblommer i. Lad kaffepulveret blive opløst i fløden. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt sammen med nougat-blandingen.
  10. Læg halvdelen af cremen på den ene kagebund. Læg den anden kagebund på og stænk den med resten af espressoen. Fordél resten af kaffe-nougatcremen på toppen, og drys med hasselnøddekerner og groftrevet nougat. Nyd kagen afkølet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri