Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Norske lefser

Vores broderfolk mod nord elsker disse flade kartoffelbrød og spiser dem gerne ved højtider med smør og sukker.

Annonce

Bagværk
Lefser er bløde, flade kartoffelbrød, der bages på en stegepande. Til højtiderne spiser nordmændene dem med smør og kanelsukker eller brun farin.
Norske lefser
8-10 stykker
Arbejdstid: 1 time
Køletid: mindst 3 timer
Koge/bagetid: 1 time
Fryseegnede
Dej:
50 g smør
1 tsk. salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne, og dryp dem godt af. Pres dem gennem en purépresse eller en sigte to gange.
  2. Rør smør, fløde og salt i mosen, og tilsæt melet. Saml dejen til en glat kugle. Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Læg dejen i en frysepose i køleskabet i mindst 3 timer, og gerne til næste dag.
  3. Del dejen i 8-10 stykker, og rul dem ud til tynde cirkler (ca. 20 cm) på et meldrysset bord.
  4. Bag dejcirklerne én ad gangen på en varm stegepande, ca. 2 min. på hver side. Vend dem, når de har brune pletter. Smør evt. stegepanden med lidt fedtstof, hvis lefserne hænger fast i panden.
  5. Servér de friskbagte lefser med myseost og solbærsyltetøj eller smør og kanelsukker.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri