Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Othellolagkage

Der findes lagkager, og så findes der othellolagkager... Den klassiske lagkage med makron- og lagkagebunde er en ordentlig mundfuld, men ikke desto mindre en elsket gæst på kaffebordet og til fødselsdage. Her får du Katrine Klinkens lækre opskrift på othellolagkage:

Annonce

Bagværk
Kagen har fået sit navn efter Shakespeares drama „Othello“. Lagkagen består af makron- og lagkagebunde, vaniljecreme og chokoladeglasur.
Othellolagkage
12 stk.
Arbejdstid: ca. 1 time
Bage/kogetid: ca. 20 min.
Trækketid: evt. et par timer
Ikke fryse-egnet
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
Sukkerlage:
Vaniljecreme:
50 g sukker
250 g makroner
Chokoladeglasur:
100 g flormelis
¾ dl vand
Pynt: 5 dl piskefløde (flødeskum)
Sådan gør du:
 1. Lagkagebunde:
  Pisk æg og sukker tykt og skummende ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
 2. Hæld dejen i en smurt springform. Bag i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min., til kagen er gennembagt. Afkøl kagebunden på en bagerist. Flæk kagen til tre bunde.
 3. Sukkerlage:
  Kog en sukkerlage, og smag den evt. til med likør eller brændevin.
 4. Vaniljecreme:
  Flæk vaniljestangen og kom kornene og det tomme stykke vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Si cremen over i en skål.
 5. Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand ca. 5 min. Tryk vandet ud af husblasbladene mellem fingrene, og rør dem i den varme vaniljecreme, så de smelter. Lad vaniljecremen køle lidt af, og vend flødeskummet i
 6. Saml othellolagkagen:
  Knus makronerne og læg dem i bunden af en lagkagering eller ringen fra en springform på et kagefad. Stænk med lidt sukkerlage.
 7. Læg en tredjedel af cremen ovenpå, derpå en lagkagebund, der stænkes, et nyt lag creme osv. Læg en lagkagebund øverst og stænk med den sidste sukkerlage. Lad lagkagen trække køligt nogle timer eller til næste dag.
 8. Chokoladeglasur:
  Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog vand og flormelis sammen i en gryde og rør det langsomt i chokoladen i en stråle. Rør, til glasuren har en tykflydende konsistens.
 9. Smør et jævnt lag chokoladeglasur på toppen af lagkagen, og pynt siderne af kagen med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri