Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Passionsfrugttærte

Passionsfrugt har ikke ligefrem ydret med sig. Den minder om en kastanje i overstørrelse og har en brun og læderagtig yderskal, som er dybt rynket i fuldmoden tilstand. Men bag den hårde skal åbenbarer sig det saftigste og dejligste frugtkød, og det har vi brugt til denne tærte. Du finder opskriften nedenfor.

 

Passionsfrugt kaldes også grenadil. Selv om de små sorte frø i det saftige frugtkød kan virke lidt hårde, spises de med. Vil man nyde frugten naturel, skæres den i halve, og frugtkødet spises med en teske.

Annonce

Bagværk
Skøn og frisk desserttærte med lækker creme og passionsfrugt.
Frisk passionsfrugttærte
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
100 g smør
Fyld:
3 æg
1 spsk citronsaft
Garnering:
Pynt:
1 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Knus kiksene. Det gøres nemmest, hvis de kommes i en plastpose og knuses med kagerullen. Smelt smørret og vend det i smulderet. Pres kikseblandingen i en velsmurt springform, 24 cm i diam. Forbag bunden ved 175 grader i 5-6 min.
  2. Pisk æg og sukker sammen og pisk flødeosten i sammen med citronsaft. Skær passionsfrugterne i halve og tag frugtkødet ud med en teske. Pisk frugtkødet i flødeostblandingen. Kom fyldet i den forbagte tærte.
  3. Bag yderligere 45 min. Passionsfrugt kaldes også grenadil. Selv om de små sorte frø i det saftige frugtkød kan virke lidt hårde, spises de med. Vil man nyde frugten naturel, skæres den i halve, og frugtkødet spises med en teske. Bagesiden ved 175 grader, eller til fyldet er fast.
  4. Pisk imens cremefraiche og sukker sammen. Kom det på tærten og bag yderligere 5 min. Lad tærten svale.
  5. Tag frugtkødet ud af de fire passionsfrugter og rør sukker i. Fordel det over den kolde tærte lige inden servering.
Tips!
I stedet for cremefraicheblandingen over kagen kan den glaseres med flormelis rørt sammen med siet saft fra passionsfrugt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri