Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Pragtfulde pæretærter

Brug de lækre saftige pærer i skønne pæretærter - her har vi fundet to lækre opskrifter på pæretærter med marcipandej til dig - den ene med karamel - mums! Du får begge opskrifter her:

Annonce

Bagværk
Skøn pæretærte med et strejf af kardemomme & vanilje. Server pæretærten lun med lidt cremefraiche eller flødeskum til.
Pæretærte med marcipandej
1 tærte til 8-10 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Marcipandej:
150 g hvedemel
1⁄4 tsk salt
75 g koldt smør
Fyld:
75 g farin
3⁄4 kg pærer
Sådan gør du:
  1. Kør mel, salt og marcipan sammen i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør det hurtigt til en klumpet masse og saml dejen med mælk eller koldt vand. Pak dejen ind og sæt den koldt i mindst 1 time.
  2. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Bland farin, vanilje, majsstivelse og krydderier i en skål og drys halvdelen ud i tærtebunden.
  3. Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehusene. Skær pærerne i tynde skiver og læg dem smukt på tærten. Drys med den resterende sukkerblanding. Bag tærten i 50-60 min.
  4. Servér tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tips!
Tærterne kan også bages i små portionsforme.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Skøn pæretærte med karamel - server tærten med vaniljeis, som en ekstra prik over i'et!
Omvendt pæretærte
1 tærte til 8-10 personer
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Marcipandej:
150 g hvedemel
1⁄4 tsk salt
75 g koldt smør
1 kg pærer
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud, så den passer til en stegepande, der kan gå i ovnen.
  2. Skræl pærerne og skær dem i kvarter uden kernehus. Smelt sukker til gylden karamel på panden og tilsæt evt. krydderier. Læg pærestykkerne tæt i karamellen og lad dem simre et par min.
  3. Læg dejen over frugten og stik den ned langs kanten hele vejen rundt. Sæt panden i ovnen, til dejen er gennembagt – ca. 20 min. Tag panden ud af ovnen og lad den afkøle 3-5 min.
  4. Vend forsigtigt tærten ud på et fad – brug grillhandsker pga. den varme karamel. Servér tærten lun eller afkølet med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri