Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Rabarber-fragilité med valnødder

Fragilité betyder skrøbelighed på fransk, men fragilité- kagen er en pæredansk opfindelse. Normalt bages bundene med mandelmel eller marcipan, men her er der i stedet brugt valnødder.

Annonce

Bagværk
Let og luftig flødeskumskage med vaniljebagte rabarberstykker og knasende sprøde valnøddebunde.
Rabarber-fragilité med valnødder
1 kage, 8-10 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Valnøddebunde:
3 spsk. mel
3 spsk. flormelis
200 g sukker
Rabarber:
400 g rabarber
1 stang vanilje
125 g sukker
Creme:
2 spsk. flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bunde: Rist valnødderne på en tør pande i ca. 5 min., til de begynder at dufte, og lad dem afkøle.
  2. Hak dem fint (evt. i en foodprocessor), og bland dem med sigtet mel og flormelis.
  3. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, til det bliver en tyk, blank og sej masse. Vend valnøddeblandingen i med en dejskraber.
  4. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir (30x40 cm), og bag kagebunden ved 140 grader varmluft i ca. 40 min.
  5. Rabarber: Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem dem). Vend rabarber og vaniljestang med sukker i et ovnfast fad, og bag dem samtidig med bundene i ca. 20 min. Lad rabarberne køle af, og hæld dem i en sigte over en skål. Du kan nyde den afdryppede rabarbersaft med isterninger og iskoldt vand.
  6. Vend den bagte kagebund ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Træk det brugte bagepapir forsigtigt af, og skær kagen i 4 lige store bunde (ca. 10x30 cm). Lad dem afkøle på en rist.
  7. Creme: Mos vaniljekornene sammen med flormelis i en skål, og tilsæt fløde og cremefraiche. Pisk det til skum med en håndmikser.
  8. Læg en valnøddebund på et fad, og stryg et lag creme på. Drys med afdryppede rabarber, og læg en bund ovenpå. Gentag med creme og rabarber, og slut af med en bund. Pynt med sigtet flormelis, og skær¨kagen i portionsstykker med en savtakket kniv.
Tips!
Hvis bagepapiret ikke vil slippe kagen, så læg et godt fugtigt viskestykke oven på papiret, og lad det stå i 10 min. Så er det lige til at trække af.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri