Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Rabarberfragilité

Denne uges lækkeri er en skøn rabarberfragilite - de florlette fragilitébunde er lagt sammen med en frisk rabarberkompot ♥ Opskriften finde du her:

 

Annonce

Bagværk
Fragilitébunde er lette og sprøde og kan lægges sammen om mange slags fyld. Her er de bagt med hele mandler med skind, som giver en lidt mørkere farve, og vi har valgt at bruge forårets friske rabarber til fyldet. Kagen er både velegnet som dessertkage og til kaffe og te.
Fragilité med rabarber
Til 10 stykker
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 1 time
Hviletid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Fragilitébunde:
Rabarberkompot:
150 g sukker
Fyld:
evt. 1 stang vanilje (kornene)
Drys:
Sådan gør du:
  1. Bunde: Tænd ovnen på 175 grader og læg mandlerne i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade og rist dem ca. 10 min. Blend mandlerne til mel i en foodprocessor sammen med halvdelen af flormelissen.
  2. Pisk æggehviderne og resten af flormelissen til skum som til marengs. Vend mandelmelet i skummet med en dejskraber.
  3. Smør dejen ud på bagepapiret på bagepladen i et jævnt lag. Sæt bunden i ovnen og bag den 35-40 min., til den er sprød. Afkøl på bagerist. Træk bagepapiret af.
  4. Rabarberkompot:
    Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk fadet til – evt. med alufolie – og sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
  5. Fyld:
    Bland den afkølede rabarberkompot med flødeskum, evt. tilsat vaniljekorn. Del bunden i to lige store stykker. Læg den ene bund på et fad og fordel rabarberfyldet på den. Læg den anden bund ovenpå og tryk let sammen.
  6. Lad gerne kagen trække en times tid et køligt sted. Drys kagen med flormelis igennem en si. Skær forsigtigt kagen i stykker med en skarp kniv, evt. en brødkniv.
Tips!
Hvis kagen samles med cremen en times tid før servering, bliver den lidt blødere og kan lettere skæres i stykker.

Hvis bagepapiret er svært at trække af, så fugt det lidt med vand på bagsiden og løft det forsigtigt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri