Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Rocky Road-brownies

Kom fredagsslikket på kagen, og sæt den i ovnen. Den overdådige kage består af en god, klassisk browniebund bagt med skumfiduser, karameller, chokolade og nødder. Navnet ”rocky” betyder stenet på engelsk og hentyder til den ujævne overflade.

Annonce

Bagværk
Her har vi kommet fredagsslikket på en overdådig browniebund og sat den i ovnen.
Rocky Road-brownies
15-20 stykker
Arbejdstid: ca. 20 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Browniebund:
125 g smør
3 æg
100 g hvedemel
¼ tsk. bagepulver
Rocky topping:
Sådan gør du:
  1. Bund: Bræk chokoladen i stykker, og kom dem i en skål med små stykker smør.
  2. Lav et vandbad ved at sætte en gryde med ½ l vand over at koge. Sæt skålen med chokolade over, sluk for varmen, og lad chokolade og smør smelte.
  3. Slå æggene ud i en skål med brun farin, og pisk det skummende med en håndmikser. Drys mel, bagepulver og salt igennem en si i æggeblandingen, og vend sammen med en dejskraber. Rør gradvist den smeltede chokoladeblanding i.
  4. Beklæd en bageform (25 x 15 eller 20 x 20 cm) med bagepapir. Fordél dejen heri, og glat overfladen med en dejskraber.
  5. Bag kagen i ca. 10 min. ved 200 grader.
  6. Topping: Klip skumfiduserne i lidt mindre stykker, og bland dem med karameller, stykker af lys chokolade og grofthakkede valnødder. Drys blandingen på kagen, og sæt den i ovnen.
  7. Skru ovnen ned til 175 grader, og bag videre i ca. 20 min. Hold øje med, om den bliver for mørk på toppen, og læg evt. et stykke bagepapir henover kagen.
  8. Lad kagen køle lidt af og sætte sig. Skær den ud i firkanter på ca. 5 x 4 cm.
Tips!
Rocky Road-brownies er fryseegnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Relaterede opskrifter

Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri