Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Rouladekage med bær

Denne kage er en flødekage, der laves af skiver af roulade og en stivnet fromage med bær. Den kan serveres til kaffe eller te, men også bruges som dessert, evt. med et glas sød vin til.

 

SE OGSÅ: 7 lækre roulader

Annonce

Bagværk
Denne spændende kage er en kombination af en hindbærroulade og en hindbærfromage. Man kan godt skyde genvej og bruge en færdig roulade.
Rouladekage med bær
16-18 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Hvile/størknetid: ca. 3 timer
Ikke fryse-egnet, men rouladen kan fryses
Bær-roulade (kan evt. købes færdiglavet):
4 æg
100 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk sukker
Fyld:
Hindbær-fromage:
7 blade husblas
ca. 100 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Bær-roulade: Pisk æg og sukker stift med en håndmikser. Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det i æggemassen med en dejskraber. Vend smeltet, let afkølet smør i dejen. Form dejen i en firkant på 20 x 25 cm i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 8 min., til kagen er gennembagt.
  2. Læg et stykke bagepapir på bordet. Drys med sukker. Vend rouladebunden ud på bagepapiret. Fugt bagepapiret med lidt vand og træk det forsigtigt af. Smør 200 g marmelade på 3⁄4 del af rouladebunden, og rul den tæt sammen. Lad rouladen hvile i mindst en time.
  3. Skær rouladen ud i ca. 16 skiver. Beklæd en skål (der rummer 2½ l) med husholdningsfilm. Arranger skiverne i skålen (de kommer til at ligge udvendigt på fromagen).
  4. Hindbær-fromage: OBS: Købte, frosne hindbær kan være forurenede og give maveonde. Bærrene skal koge et minut. Anbefalingen gælder kun for frosne bær og ikke for friske bær. Lad dem køle lidt af.
  5. Mos hindbærrene med et piskeris eller evt. i en blender. Læg husblasbladene i koldt vand i 5-10 min. Knug vandet ud af husblassen. Lav et vandbad og smelt husblassen ved svag varme. Pisk husblassen i en fin stråle i hindbærmosen og pisk grundigt.
  6. Vend flødeskummet i og hæld straks fromagen i skålen med rouladeskiverne. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til afkøling i mindst 3 timer – gerne til næste dag.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge