Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Roxykage

For mig er roxykagen en kær og hyggelig erindring fra barndommen. Den minder mig om søndagshygge i familiens skød med giro 413 i radioen og dampende varm kakao i kopperne.

Annonce

Bagværk
Ifølge mine oplysninger blev roxykagen kreeret af en bager, der havde sin butik lige ved Roxybiografen på Gothåbsvej på Frederiksberg. Måske er det kun københavnere, der kender roxykagen, men for år tilbage var den lige så populær som citronmåne og diverse flødeskumskager.
Roxykage
(Ca. 10 skiver)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 35-40 min.
Fryse-egnet
150 g flormelis
½ tsk bagepulver
Smørcreme:
75 g smør
Endvidere:
ca. 3 spsk flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen. Rør reven citronskal og citronsaft i og tilsæt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret.
  2. Pisk æggehviderne stive. Rør 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i, og vend forsigtigt resten i. Hæld dejen i en velsmurt form, 25x25 cm, og bag kagen ved 170 grader i godt en halv time.
  3. Skær kagen i tre lige store baner. Rør smør og flormelis sammen til smørcremen og rør vaniljesukker i sammen med æggeblommen.
  4. Læg hindbærsyltetøj på den ene bund og læg en bund over. Kom det meste af smørcremen herpå og læg den sidste bund på. Smør resten af smørcremen på toppen og siderne. Drys siderne med chokoladekrymmel.
  5. Marcipanovertræk: Ælt marcipanen med æggehvide og flormelis og rul den ud til en smal bane, som kan dække overside og ender på kagen. Læg den på. Smelt chokoladen og pynt kagen med mønstre og cocktailbær som på billedet.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge