Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Rugbrødslagkage med sveskemos

Rugbrødslagkage er en vidunderlig opfindelse fra Sønderjylland. Her har man tradition for store kaffeborde med hele syv slags bløde kager og syv slags hårde. Den bløde rugbrødslagkage er her fyldt med sveskemos. Det er en lækker måde at få brugt tørre stumper af rugbrød på.

 

PRØV OGSÅ: Sønderjysk rugbrødslagkage med solbærsyltetøj

 

LÆS OGSÅ: Gastros guide til sønderjyske specialiteter

Annonce

Bagværk
Rugbrødslagkage er en vidunderlig opfindelse fra Sønderjylland. Den bløde rugbrødslagkage er her fyldt med sveskemos. Det er en lækker måde at få brugt tørre stumper af rugbrød på.
Rugbrødslagkage med sveskemos
1 lagkage, ca. 12 stykker
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 10 min.
Bundene er fryseegnede
Rugbrødsbunde:
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kartoffelmel
6 æg
125 g sukker
Drys:
Sådan gør du:
  1. Kog sveskerne møre med lidt vand i ca. 5 min. Blend til saftig mos – spæd med vand, hvis mosen er for tør.
  2. Bunde: Blend rugbrød og nødder i en foodprocessor, til det er helt findelt. Bland bagepulver, kanel og kartoffelmel, og kom det i rugbrødsblandingen.
  3. Del æggene i blommer og hvider.
  4. Pisk æggeblommer med brun farin med en håndmikser i ca. 10 min., til det er tykt skum. Drys brødblandingen i æggeblommeskummet.
  5. Pisk hviderne med lidt af sukkeret. Pisk videre, og tilsæt gradvist resten af sukkeret, til det bliver et fast hvidt skum. Vend skummet i dejen.
  6. Beklæd 3 lagekageforme (22 cm i diameter) med bagepapir. Fordél dejen i formene. Bag dem i ca. 15 min. ved 200 grader.
  7. Læg lagkagebundene lagvist med sveskemos. Lad gerne lagkagen trække i ca. 1 time.
  8. Lige før servering: Pisk fløden til skum, og smør kagen på toppen og hele vejen rundt med skummet. Brug en paletkniv. Drys med hakket chokolade.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge