Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Shortbread med glamour

Shortbread er normalt en helt enkel småkage, lavet af få ingredienser. Her har jeg bagt den i en ekstravagant jule-udgave med en topping af sød karamelcreme, også kaldet ”dulce de leche”.

Annonce

Spiselig luksus med guld på toppen! Kan du ikke skaffe dulce de leche, kan den erstattes af kondenseret mælk, muscovado sukker og smør. En lækker og meget julet luksusudgave af den klassiske småkage shortbread.
Shortbread med glamour
24-28 stykker
Arbejdstid: 40 min.
Bage/kogetid: ca. 20 min. + evt. kogetid til toppingen
Ikke fryse-egnet – ca. 1 uges holdbarhed i en kagedåse eller anden lufttæt beholder
250 g mel
Topping:
ca. 500 g dulce de leche
Eller:
100 g smør
Pynt eller overtræk:
150-250 g mælkechokolade
Drys: guld-kagedrys
Sådan gør du:
  1. Blend mel, flormelis og smør sammen i en foodprocessor. Fordel dejen i et jævnt lag på bagepapir i en bradepande (33x23 cm). Sæt kagen i en 175 grader varm ovn og bag den ca. 20 min.
  2. Smør dulce de leche (karamelcreme) i et jævnt lag over kagen. Lav evt. selv denne creme ved at koge kondenseret mælk, sukker og smør i en gryde ved svag varme under konstant omrøring, til den koger ind og bliver tyk og kan fordeles på kagen. Lad kagen blive kold.
  3. Smelt mælkechokoladen i vandbad: Sæt en gryde over med vand 3-4 cm op ad grydens sider, bring vandet i kog og sluk.
  4. Bræk eller hak chokoladen i stykker, og kom 2/3 i en skål, der passer til grydens kant, så skålen ikke når ned i vandet. Sæt skålen forsigtigt over gryden med det næsten kogende vand. Undgå, at der kommer vand eller damp i chokoladen, for så stivner den.
  5. Lad chokoladen smelte langsomt og rør indimellem i den. Mål temperaturen med et stegetermometer. Skålen tages op af vandbadet, når den lyse chokolade er 48 grader. Lad chokoladen køle ned til 27 grader. Det tager ca. 25 min.
  6. Tilsæt nu det sidste hakkede chokolade og rør, til det hele er smeltet. Varm nu forsigtigt chokoladen op til 31 grader. Nu er den klar. (Hvis man bruger overtrækschokolade, skal man blot smelte al chokoladen i et vandbad og røre, til den har en tilpas tyktflydende konsistens.)
  7. Kom chokoladen i en sprøjtepose eller madpose med et lille hul i hjørnet. Lav striber på kagen eller smør chokoladen ud i et jævnt lag på kagen. Drys med guld, før chokoladen størkner.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri