Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Skøn citrontærte med marengstop

Frisk og lækker tærte med hasselnøddebund, skøn citroncreme og sprød marengs på toppen. Mums! Du får opskriften lige her:

Annonce

Bagværk
Dette er en rigtig lækker tærte, som både er syrlig og sød på én gang. Den sprøde tærtebund har smag af hasselnødder.
Skøn citrontærte med marengstop
8-10 pers.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
225 g hvedemel
1 knsp salt
Creme:
Marengs:
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Hak nødderne fint i en foodprocessor og tilsæt flormelis, mel og salt. Kør, til det er blandet, og tilsæt smør i små stykker. Kør, til det er en grynet masse, og saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand. Pak dejen ind og læg den i køleskab 1 time.
  2. Pisk alle creme-ingredienserne let sammen i en skål og stil dem i køleskabet.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (24 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens ovnen varmer op til 200 grader.
  4. Læg et stykke bagepapir på den rå tærtebund og fyld op med tørrede bønner el. lign. Bag tærtebunden 10 min. Løft bagepapir og bønner af og bag 5 min. mere. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
  5. Hæld citroncremen i tærtebunden (evt. gennem en sigte, hvis du vil udelade citronskallerne) og bag tærten 30-45 min. – til cremen lige er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle lidt af.
  6. Skru ovnen op til 200 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning – til det bliver en tyk og blank marengs. Bred marengsmassen ud over citroncremen, og sørg for, at den dækker fuldstændig og helt ud på tærtedejen. Form evt. små toppe med skaftet af en teske.
  7. Sæt tærten i ovnen 10-15 min., til overfladen er gylden. Lad tærten afkøle mindst 15 min. før servering. Tærten må gerne serveres kold, men er bedst samme dag.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge