Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Skøn honningkage

Honningkagen er perfekt til mellemmåltider og i stedet for kage. Den er fedtfattig og smager ekstra godt smurt med smør, men kan sagtens nydes uden. Honningkagen kan også nydes med modne oste og blåskimmelost. Opskriften på honningkagen finder du her:

Annonce

Bagværk
Skøn og saftig honningkage med valnøddekerner og orangeskal - brug gerne en mørk honning f.eks. skovhonning til honningkagen, så får den en mere intens smag af honning. Honningkagen er en dejlig sød kage, der passer godt til en kop kaffe eller te.
Honningkage
1 kage - ca. 12 stykker
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet
275 g mel
2 tsk stødt kanel
1 tsk fint salt
3 æg
Tilbehør: evt. smør
Sådan gør du:
  1. Beklæd en brødform (ca. 23x13 cm) med bagepapir. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt. Pisk æg og farin skummende.
  2. Rør kaffepulveret ud i det smeltede smør. Tilsæt honning og rør det sammen. Varm evt. blandingen op, til honningen er flydende og lun, men ikke op til mere end ca. 40 grader.
  3. Vend melblandingen i æggeskummet skiftevist med lidt af den flydende smør- honning-blanding og lidt af melblandingen, til dejen er ensartet. Tilsæt orangeskal og valnødder.
  4. Fyld dejen i brødformen. Sæt den i midten af ovnen. Tænd på 175 grader. Bag ca. 50 min. Stik et lille træspid eller en lille kniv i kagen. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt mere. Målt med et stegetermometer skal kernetemperaturen være 98 grader.
  5. Lad kagen køle af på en bagerist. Skær skiver af kagen, og smør dem evt. med smør.
Tips!
Daggammel honningkage kan ristes som brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri