Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Skøn kirsebærkage med creme

Denne kage har sine rødder i Baskerlandet, som ligger i det nordlige Spanien ved grænsen til Frankrig. Kagen findes i mange udgaver – nogle bruger mandler i dejen, andre udelader cremen og bruger kun kirsebærmarmelade som fyld. Vores opskrift er både med kirsebærmarmelade og creme - du finder den her:

Annonce

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Denne skønne kage vil være et hit til havefesten. Den er fyldt med hjemmelavet kirsebærmarmelade og vaniljecreme.
Kirsebærkage fra Baskerlandet
Arbejdstid: 1½ time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 1½ time
Fryse-egnet
Dej:
125 g smør
275 g mel
salt
Creme:
4 dl mælk
3 + 1 spsk sukker
Pensling: 1 æggehvide
Sådan gør du:
  1. Dej: Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og fløde i. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med salt. Form dejen til to runde plader – den ene lidt større end den anden. Pak dem ind og sæt dem koldt min. 1 time.
  2. Fyld: Skyl kirsebærrene og udsten dem – det gøres nemt med et kirsebær- eller olivenjern. Vend dem i en gryde med fintrevet citrusskal, citrussaft og sukker og kog dem igennem under omrøring til marmeladekonsistens – ca. 30 min. Hæld fyldet i en skål til afkøling.
  3. Creme: Flæk vanilje- stangen og skrab kornene ud. Giv mælk, vaniljekorn og -stang et opkog. Sluk for varmen og lad det trække 10 min. Pisk æggeblommerne sammen med 3 spsk sukker og majsstivelsen i en skål. Pisk mælken i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Pisk under opvarmning, til cremen bliver tyk og akkurat koger. Hæld den i en skål, drys overfladen med den sidste spsk sukker og lad cremen blive helt kold.
  4. Tænd ovnen på 175 grader. Rul den største portion dej ud til en cirkel og læg den i en springform el. lign. (22-24 cm) – dejen skal gå lidt op ad siderne.
  5. Fordel kirsebærmarmeladen på dejen og smør vaniljecremen ud over marmeladen. Rul det andet dejstykke ud som et låg og læg det over. Tryk de to dejstykker godt sammen kanten rundt og pensl overfladen med sammenpisket æggehvide.
  6. Pynt overfladen med dejrester eller rids et mønster med en skarp kniv. Sæt kagen midt i ovnen i ca. 1 time – til dejen er bagt, og fyldet er gennemvarmt.
  7. Stil kagen til afkøling i formen 15 min. Løsn kagen fra formens kant med en kniv og åben formen. Lad kagen afkøle til stuetemperatur før servering. Pynt evt. med sigtet flormelis.
Tips!
Erstat evt. en del af melet med en tilsvarende mængde mandelmel eller fintmalede mandler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri