Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Skøn moussekage

Sæt en prikket kage på bordet til sommerfesten. Den er fyldt med tre slags mousse: jordbær, vanilje og rabarber. Kagen kan også lægges sammen som en lagkage med almindelige lagkagebunde. Du får opskriften her:

Annonce

Bagværk


Arbejdstid: 1½ time
Koge/bagetid: 25 min.
Køletid: 6 timer
Ikke fryse-egnet
Moussekage
(1 kage til ca. 12 personer)
Rød dej:
3 spsk sukker
1 spsk æggehvide
3 spsk mel
Lys dej:
4 æg
125 g sukker
125 g mel
½ tsk bagepulver
De 2 slags frugtmousse:
3+3 blade husblas
75+75 g sukker
½+ ½ dl vand
Vaniljemousse:
3 blade husblas
1 stang vanilje
3 spsk sukker
2 æg
3 spsk sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rør den røde dej sammen og tilsæt farve, så den er lyserød eller rød. Fyld dejen i en lille sprøjtepose og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir (30x40 cm).
  2. Pisk æg og sukker til den lyse dej til en tyk og luftig creme (8-10 min.) med en håndmikser. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen à 2 omgange. Vend smeltet smør i dejen og bred den forsigtigt ud over de røde toppe. Bag kagebunden 10-15 min., til overfladen er gylden, og dejen er gennembagt.
  3. Vend den bagte dej ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt bagepapiret af kagebunden og skær den ud i en cirkel på 20 cm i diameter og tre ca. 8 cm brede baner. Læg banerne langs inderkanten af en springform (22 cm) med prikkerne ud mod formens kant – skær dem til, så de passer. Læg cirklen i bunden med prikkerne nedad.
  4. Rabarbermousse:
    Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Kog rabarberne med sukker og vand ca. 5 min. og pres mosen gennem en sigte. Knug vandet af husblassen, smelt den i den varme rabarberpuré og lad det køle af. Pisk 1 dl fløde til skum og vend den i rabarberpureen. Fyld moussen i kageformen og stil den i køleskabet.
  5. Vaniljemousse:
    Udblød husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med vaniljestang, sukker og kaffefløde og kog det igennem et par min. Pisk æggene godt sammen med sukker og pisk den varme vaniljefløde i. Hæld det tilbage i gryden, og pisk det over varmen, til det tykner – det må ikke koge. Tag gryden af varmen og tilsæt knuget husblas. Si cremen over i en skål og lad den afkøle. Pisk piskefløden til skum og vend den i vaniljecremen. Fordel den over den stivnede rabarbercreme og stil kagen i køleskabet.
  6. Jordbærmousse:
    Udblød de sidste 3 blade husblas i koldt vand. Kog en lage af sukker og vand. Blend de rensede jordbær med sukkerlagen og smelt husblassen i pureen. Pisk den sidste dl fløde til skum og vend det i den afkølede jordbærpuré. Fordel den over den stivnede vaniljemousse og stil den i køleskabet mindst 3 timer. Tag kagen ud af formen og pynt med friske jordbær og lidt mynte eller citronmelisse.
Tips!
Man kan også overtrække kagen med et tyndt lag jordbærgelé: Brug opskriften som til jordbærmousse – uden piskefløde. Si og mål pureen og beregn 1½ blad husblas pr. dl puré.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri