Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Skøn & saftig appelsinkage med marcipan

Den skønne saftige kage med appelsin og marcipan er dækket med en mørk chokolade glasur. Dejen er  supernem at lave - du kan køre alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.

Annonce

Bagværk
Appelsin og chokolade klæder altid hinanden. Og det bliver kun bedre af, at der er revet marcipan i dejen.
Saftig appelsinkage med marcipan
1 kage - ca. 16 skiver
Arbejdstid: 25 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
150 g revet marcipan
150 g blødt smør
150 g sukker
225 g hvedemel
Chokoladeglasur:
10 g smør
Pynt: friske jordbær
Sådan gør du:
  1. Læg appelsinerne i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Skru ned og lad dem simre i 10 min. Tag dem op og lad dem afkøle.
  2. Skær appelsinerne i kvarter og kør dem til mos i en foodprocessor. Tilsæt marcipan, smør, sukker, æg og mel, blandet med bagepulver.
  3. Fyld dejen i en smurt firkantet form (22-24 cm) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist.
  4. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladeglasuren ud over kagen og stil den køligt i mindst 1 time.
  5. Pynt kagen med friske, halve jordbær før servering.
Tips!
Husk altid at skylle jordbær, før de nippes. Så undgår du vandede bær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri