Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Skønne cupcakes

Ugens lækkeri er lækre cupcakes bagt som små urtepotter. Brug dem til børnefødselsdagen eller når du vil gøre lidt ekstra ud af kagen til eftermiddagskaffen. Opskriften på de skægge cupcakes finder du her:

 

Annonce

Bagværk
De yndige urtepotte-cupcakes er bagt af chokoladedej i muffinforme og derefter anrettet i små lerpotter og pyntet med marcipan. Man kan også pynte med spiselige ægte blomster. Sæt dem evt. fast med lidt smeltet chokolade.
Urtepotte-cupcakes
8-14 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
Dej:
125 g smør
125 g mel
2 ½ spsk kakao
Pynt:
Endvidere: 8-14 små urtepotter (6 cm høje/ca. 1½ dl)
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den ved svag varme i en gryde med smør samt mælk eller kaffe. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og bland det med de to slags sukker. Pisk æggene sammen og tilsæt chokoladeblandingen og melblandingen.
  2. Fordel dejen i 8-14 muffinforme, lidt større end urtepotterne (dejen trækker sig lidt fra kanten under bagningen), og bag kagerne 25-30 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil kagerne til afkøling i formene på en rist. Tag de afkølede kager ud af formene og fordel dem i rene urtepotter.
  3. Ælt marcipan med de ønskede farver og form blomster og blade – eller køb færdige sukker- eller marcipanblomster og -blade i en specialbutik. Pynt de afkølede kager.
  4. Blomster:
    Form små kugler af lyserød eller gul marcipan og pres dem flade mellem to stykker plastik. Saml dem 3-4 stykker og pynt evt. med en sukkerkugle.
  5. Blade:
    Form små kugler af grøn marcipan og spids dem til. Pres dem i form mellem to stykker plastik. Tryk bladenes årer med en kniv gennem plastikken.
Tips!
Bag en prøve, så du er sikker på, at dejmængden og muffinformene passer til dine urtepotter. Jeg brugte 50 g dej i alm. små muffinforme, (¾ dl) til de røde potter og 75 g dej i lidt større forme (1 dl) til de lyse potter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri