Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme

Jordbærtærter er en klassiker, og denne version indeholder masser af friske jordbær. Bunden er lige så florlet og porøs, som den er nem at lave.

Annonce

Bagværk
Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme
(Ca. 10 stk.)
Arbejdstid: 40 min.
Køletid: 60 min.
Bagetid: 20 min.
Dejen er fryseegnet
Tærtedej:
125 g flormelis
250 g mel
4 spsk. flormelis
750 g jordbær
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland flormelis og mel. Skær smørret i små terninger, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt cremefraiche, og ælt dejen hurtigt sammen.
  2. Pensl 10 små tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med lidt smør.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 3 mm’s tykkelse. Kom dejen i formene, og skær dem pænt til i kanten. Prik dem med en gaffel i bunden. Lad dem køle af i køleskabet i 30 min.
  4. Bag tærtebundene ved 180 grader i 15-20 min., til de er helt gennembagte og lysebrune. Lad dem køle af i formene.
  5. Creme:
    Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  6. Pisk cremefraiche sammen med fløde og flormelis til blødt skum.
  7. Vend forsigtigt – og lidt hurtigt – skummet i chokoladen, og rør ikke mere end nødvendigt, da cremen nemt skiller. Den virker blød, men sætter sig, når chokoladen bliver kold. Lad cremen køle af i køleskabet i 30 min.
  8. Nip jordbærrene, skyl dem forsigtigt, og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.
  9. Anretning:
    Tag forsigtigt bundene ud af formene. Fordél cremen på tærterne i store toppe. Halvér jordbærrene, og læg dem helt tæt på cremen og op i en top. Servér straks.
Tips!
Hvid chokolade kan være svær at smelte. Hak den, kom den i en skål over vandbad, og smelt den langsomt. Rør først i chokoladen, når den er næsten helt smeltet, og rør den kun lige sammen. Vend den varme chokolade hurtigt og forsigtigt med flødeskummet, der ikke må være pisket for tykt. Rør ikke i cremen, efter at den har sat sig i køleskabet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri